Uppdaterad 31 oktober 22:24

31 oktober 14:40, Polisinsats/kommendering, Norrköping

Polisens arbete kopplat till fotbollsmatchen mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF.

Klockan 19:10 startar matchen som spelas på Platinumcars Arena. Många personer kommer att röra sig i centrum och kring arenan och av den anledningen har polisen en särskilt uttagen polisinsats för att underlätta framkomligheten, förebygga ordningsstörningar och ingripa mot eventuella brott.

Polis kommer stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget. Tillsammans arbetar polisen och arrangören för att värna om en positiv stämning och gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt och säkert evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Denna text kommer att uppdateras under kvällen när polisen har information att delge.

Frågor från media som rör polisens arbete vid matchen hänvisas till presstalesperson Dennis Johansson Strömberg som nås på 010 56 658 39.

Uppdatering 19:50

Pyrotekniska varor har använts och polisen kommer upprätta anmälningar gällande detta.

Uppdatering 22:24:

Totalt fem anmälningar gällande brott mot ordningslagen kommer att skrivas. Det rör användandet av pyrotekniska varor, användandet av maskering samt inkastat föremål under matchen.

Vid 21:40-tiden omhändertogs ett 30-tal personer tillfälligt av polis då dessa störde den allmänna ordningen. Omhändertagandet skedde i centrala Norrköping.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.