31 oktober 17:00, Häleri, Umeå

Umeå, personer kontrollerade under morgonen och dagen

Under tidig morgon kontrollerades några personer vid en adress Öst på stan. I samband med detta anträffades misstänkt stöldgods och misstänkt narkotika. Anmälningar upprättades.

Senare under dagen anträffades en av personerna igen, vid en moped Öst på stan. Det uppstod misstanke om mopeden var stulen. Personen, en man, greps och mopeden togs i beslag. Mannen släpptes senare efter förhör.

Vid 15-tiden kontrolleras ytterligare en av personerna, en man, i centrala stan som kom åkandes på en el-sparkcykel. Misstanke uppstod om att el-sparkcykeln var stulen och den togs i beslag. Förhör hölls med den misstänkte och anmälan upprättades. En kort stund senare kontaktades polis gällande ringa stöld i butik. Förhör fick hållas med samme man igen. Anmälan gällande ringa stöld upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.