04 oktober 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Fem personer har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Misstänkta rånare körde omkull

22:00 Polisen fick ett samtal från en förälder vars son blivit rånad i Klockartorpet på moped, telefon och plånbok under hot och fysiskt våld av tre maskerade gärningsmän med vassa tillhyggen.

Polisen förhörde målsägaren och gjorde en brottsplatsundersökning för att söka spår med hundsök.

22:49 polisen hittade inga spår efter de misstänkta gärningspersonerna och började istället med allmän spaning som strax fick träff. En patrull fick ögonkontakt med två personer på en moped mellan Klockartorpet och Folkborgen. Upptäckten var ömsesidig för modpedföraren försökte fly och körde då omkull. I samband med detta kunde tre unga män gripas, två satt på mopeden och en till fots. De är i 25-25 samt i 20-årsåldern och är gripna misstänkta för rån och övergrepp i rättssak.

Återigen användes hundpatrullens kompetenser, den här gången med stor framgång då stöldgods och tillhyggen hittades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.