05 oktober 03:15, Skottlossning, Västerås

Skottlossning mot bostad.

Vid 03:30-tiden natten till onsdag larmades polisen till Bäckby om en skottlossning. Ett okänt antal skott hade då avlossats mot en bostad där flera personer befann sig. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Under natten har flera utredningsåtgärder vidtagits, bland annat har polisen hållit flera vittnesförhör och arbetat med spårsäkring på brottsplatsen.

Under dagen kommer fler utredningsåtgärder genomföras. Vidare kommer polisen arbeta trygghetsskapande med ökad synlighet på Bäckby.

En viktig del i utredningen är att klarlägga en motivbild till skjutningen, det arbetet pågår men är i ett för tidigt skede för att säga något om.

Det finns ingen person gripen eller misstänkt för skjutningen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är angelägen om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips hänvisas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.