Uppdaterad 07 oktober 19:41

07 oktober 13:54, Kontroll person/fordon, Malmö

Polisnärvaro på Emporia.

Polispatruller finns på plats på köpcentret Emporia med anledning av kontroll av information som inkommit till polisens ledningscentral. Ingenting har i skrivande stund skett på platsen. Köpcentret utryms och söks genom. 

Händelsenotisen uppdateras när mer information inkommer. 

Uppdatering 14:25 En uppringare har sett en man med ett pistolliknande föremål i anslutning till Emporia. En man som stämmer in på signalementet har kontrollerats och inget vapen har anträffats. Polis fortsätter att genomsöka köpcentret. 

Uppdatering 14:42 Då polis har sökt genom lokalerna har det bland annat dragits hårt i dörrar vilket har orsakat höga ljud som har misstolkats som skottlossning. Ingen skottlossning har skett på platsen och det finns ingen hotbild mot köpcentret. 

Uppdatering 14:57 Samtliga plan är genomsökta, ingenting har anträffats. 

Uppdatering: 16:07 Polis är kvar på Emporia för att säkerställa evakueringen för de som är inrymda i butiker. Malmö stad är på plats och erbjuder krisstöd till den som önskar.

Den man som kontrollerades av polis har tagits in på förhör. Inga vapen eller farliga föremål har anträffats, Emporia räknas som en säker plats.

Uppdatering: 19:39: Den man som kontrollerades och togs in på förhör är nu försatt på fri fot. Polisen har fått en förklaring till vad det var som misstogs för ett vapenliknande föremål. Inget brott misstänks i ärendet som nu är avslutat. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.