09 oktober 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Här följer ett urval av nattens händelser.

04:34, misshandel, Göteborg
En gärningsman kommer fram till en man på Vasagatan och frågar efter droger och slår därefter till honom, så att han ramlar i marken och slår i bakhuvudet. Gärningsmannen försvinner sedan från platsen. Polis larmas till platsen. Inga uppgifter om ambulansbehov. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel med okänd gärningsman.

02:36, misshandel, Tjörn
Vi får in ett larm om att en person har blivit slagen i huvudet i samband med någon form av konfrontation i Myggenäs. Polis åker till platsen. Ingen gärningsperson kvar. Patrullen upprättar en anmälan. Inga uppgifter om allvarligare skador eller ambulansbehov.  

02:31, stöld/inbrott, Göteborg
Vi får in ett larm om att fyra gärningspersoner bryta sig in i en foodtruck på Ahrenbergsgatan. Polis åker till platsen. När polis kommer fram är det två gärningspersoner kvar, övriga har lämnat i oklar riktning. En hundpatrull spårar från platsen, men utan resultat. De två personerna som är kvar avlägsnas från platsen och är samtidigt misstänkta för stöld genom inbrott. Oklart vad de fick med sig.

01:32, misshandel, Göteborg
Det uppstår ett slagsmål utanför en restaurang på Stigbergsliden. Ett antal personer bråkar och en person uppges blöda från huvudet. Polis och ambulans larmas till platsen. Personen som blöder är vaken och talbar. Inga uppgifter på att han fått följa med ambulans. Patrullen upprättar anmälan och motanmälan gällande misshandel med tre personer involverade.

00:38, narkotikabrott, Borås
Två personer omhändertas för kontroll utanför en restaurang på Sandgärdsgatan misstänkta för ringa narkotikabrott.

00:30, knivlagen, Mölndal
Väktare har gripit en man som försökt göra inbrott på en bilfirma på Göteborgsvägen. Polis kommer till platsen. Mannen har en kniv på sig och patrullen skriver en anmälan om försök till stöld samt brott mot knivlagen.

00:10, olaga intrång, Tibro
Ett kameralarm går på skola på Gymnasiegatan. Tre gärningspersoner har setts springa upp för en brandtrappa. Väktare och polis åker till platsen. Inga gärningspersoner är kvar. Patrullen upprättar en anmälan om olaga intrång.

23:30, brand, Borås
En bil brinner på en parkering på Lingens väg. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

23:01, rattfylleri, Kungälv
En patrull stoppar en bil på Hällerbergsgatan. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri. I bilen hittar även patrullen en mängd narkotika och föraren är även misstänkt för narkotikabrott innehav samt eget bruk. Föraren saknar även körkort och är därför också misstänkt för grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.