01 september 07:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:49 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 53 i höjd med Helgesta, Flen, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört av vägen och ut i terrängen. En person ska vara drabbad. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren, en man i 30-årsåldern, kört utan körkort. Han blev därför misstänkt för olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Det finns inga uppgifter om personskador. Bilen hade rejäla skador och behövde bärgas från platsen. 

02:15 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 216 utanför Björkvik, Katrineholm, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört av vägen. När polis anlänt till platsen uppstod misstanke om drograttfylleri samt grov olovlig körning mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Polisens presstjänst har inga uppgifter om personskador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.