01 september 20:45, Stöld/inbrott, Söderhamn

En äldre dam hade inbrott i sin bostad i Norrala efter att två män sökt kontakt med henne på hennes tomt.

När målsägaren såg två män på sin tomt runt klockan 20:00 gick hon ut och frågade vad det gällde. Männen förklarade med teckenspråk och ett okänt språk att det hade problem med bilen. En av männen försökte föra ett samtal med målsägaren och förklarade att det var fel på ett bakhjul på bilen.

Mannen som förde samtalet med målsägaren var trevlig i tonen. Målsägaren upplevde det som att han var mån om att uppehålla henne vid bilen så länge som möjligt.

Den andre mannen har med största sannolikhet under samtalet tagit sig obemärkt in i målsägarens bostad och stulit guldringar och en mindre summa kontanter.

Målsägaren upptäckte inbrottet när männen hade lämnat platsen med sin bil.

En granne såg att det stod en silverfärgad bil med dåliga framlysen på målsägarens tomt på kvällen den 1 september.

Bilen är med största sannolikhet försedd med utländska registreringsskyltar för målsägaren kände inte igen dem som svenska registreringsskyltar.

Polisen söker iakttagelser i Norrala från klockan 19:30-21:30 den 1 september. Har man gjort iakttagelser som kan ha med brottet att göra ringer man 114 14 eller mailar polisen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.