01 september 21:54, Misshandel, grov, Motala

Svårt skadad man anträffad utomhus i Motala, oklart händelseförlopp. Eventuella vittnen sökes.

Kl. 21:54 kontaktades polisens ledningscentral av läkare på Universitetssjukhuset i Linköping med anledning av att man där tidigare under kvällen fått in en äldre man som utsatts för ett svårt trauma.

Mannen hade inkommit med ambulans efter att han anträffats medvetslös och svårt skadad utomhus på Borgmästaregatan i Motala. Läkare gör utifrån hans skadebild bedömningen att han utsatts för någon form av allvarligt yttre våld.

En teori från läkarhåll är att han kan ha blivit påkörd av ett fordon och sedan slungats till platsen där han sedan anträffades, men det skall poängteras att det i skrivande stund är högst oklart vad som hänt den skadade mannen samt vid vilken tid detta kan ha inträffat. 

Det som är säkert i ärendet är att larmsamtalet till SOS Alarm om att mannen hittats inkom kl. 20:07, vilket innebär att händelsen torde ha inträffat någon gång under den tidiga torsdagskvällen.  

Polisen har inlett en förundersökning med en initial brottsrubricering gällande grov misshandel. Denna brottsrubricering kan komma att ändras under ärendets gång.

Polisen önskar komma i kontakt med alla eventuella vittnen till det som inträffat eller med personer som gjort andra iakttagelser eller har tips/upplysningar som kan hjälpa till att bringa klarhet i vad som hänt den allvarligt skadade mannen. 

Kontakta Polisen på telefon 114 14 eller via tipsformulär på nätet: 

www.polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.