10 september 07:53, Sammanfattning natt, Värmlands län

Natt till lördag polisområde Värmland

22.11 Kristinehamn. Misshandel. Larm om större slagsmål på Södermalm i Kristinehamn. Ett femtontal personer inblandade. Även skadegörelse på fordon. Anmälan om två fall av grov misshandel upprättade.

22.43 Charlottenberg. Rattfylleri. Man i tjugoårsåldern misstänkt för drograttfylleri samt ringa nark eget bruk. Kroppsbesiktning.

23.16 Karlstad. Misshandel. En man i tjugoårsåldern är misstänkt för misshandel efter att han skallat en man i samma ålder i en kö till ett nöjesställe i Karlstad. Polis på plats har hållit förhör och avvisat den misstänkte från platsen.

23.27 Karlstad. Trafikbrott. Polis kontrollerar en A-traktor på Norrstrand i Karlstad. Fordonet har körförbud och är avställd. Föraren, en ungdom under arton år tilldelas ordningsbot. Kontakt med föräldrar.

01.15 Karlstad. Trafikbrott. Polis kontrollerar en bil på Norrstrand. Flygande inspektion. Utfärdar föreläggande om kontrollbesiktning.

01.28. Karlstad. Omhändertagen person. Vid kontroll på en buss kunde en person i fyrtiofemårsåldern inte uppvisa giltig färdhandling och blev då stökig. Ordningsvakt bojade mannen i väntan på polis. Mannen avlägsnades av polispatrull i enlighet med PL13§ (Om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen skall kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller utrymme. Detsamma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling skall kunna avvärjas.Är en åtgärd som avses i första stycket otillräcklig för att det avsedda resultatet skall uppnås, får personen tillfälligt omhändertas).

01.44 Karlstad. Omhändertagen person. Man i tjugofemårsåldern omhändertagen och avlägsnad enligt PL13§ (se ovan) efter att ha sprungit omkring på tågspår i centrala Karlstad. Avlägsnad till hemadress av polispatrull.

03.09 Säffle. Inbrott. Lägenhetsinnehavare vaknar av att dörren till lägenhet bryts upp. Lägenhetsinnehavaren konfronterade gärningsmannen som då avvek från platsen. Ej gripen i nuläget.

Under natten har ett flertal unga person rapporterats för ringa narkotikabrott i centrala Torsby. Flera kontakter med föräldrar/målsmän har tagits. Ett flertal fylleriärenden och ett flertal trafikbrott rapporterade i samma område.

Totalt sett i polisområde Värmland mycket fylla och stök.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.