10 september 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, fem personer har omhändertagits för fylleri.

I övrigt:

Kl 00:58, Vilhelmina

Bilist kontrolleras av polis. Bilföraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och får medfölja för provtagning. Anmälan gällande rattfylleri upprättas, körkortet omhändertas och bilnycklarna omhändertas tillfälligt för att förhindra fortsatt färd.

Kl 01:36, Umeå

Polis beordras till Väst-Teg med anledning av störande musik från fordon på en parkering. En person får böter på grund av "förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik".

Kl 02:33, Umeå

Ett rånförsök har inträffat på Mariehem. Polis beordras till platsen.

Två gärningsmän (varav en av dem är en yngre man, eventuellt i övre tonåren) har lämnat platsen efter händelsen. Polis söker i området, men ingen misstänkt anträffas.

Rånförsöket ska ha inträffat vid en cykelbana öster om Mariehemsskolan. Platsen är avspärrad i väntan på eventuell spårsäkring.

Om man gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen eller vet mer, kontakta polisen på telefonnummer 11414. 

Kl 03:11, Skellefteå

Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks för olaga yrkestrafik.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.