12 september 07:48, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 21:30 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

21:37 Polisen fick in flera samtal av personer som hört höga smällar i Årby, Eskilstuna. Dessa smällar kunde uppfattas som avlossade skott från skjutvapen. Flera polispatruller åkte till området. Polisen har inte kommit i kontakt med någon som skadats eller någon som kan misstänktas för brottet. Ingen brottsplats har påträffats av polis. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

03:11 Polisen larmades till Lövängen i Katrineholms kommun med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Rubriceringen är skadegörelse genom brand.

04:38 Polisen larmades till Sveavägen i Eskilstuna med anledning av en brand. Det brann inne i en lägenhet. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador.

05:23 Polisen larmades till en verksamhet på Bolindervägen i Eskilstuna. Personal hade påträffat tre personer som slangade drivmedel från en parkerad grävmaskin. Gärningspersonerna ska sedan ha kört av vägen och sedan lämnat till fots. Polis åkte till platsen men ingen gärningsperson har påträffats. Händelsen rubriceras som stöld och smitning från trafikolycksplats. Det finns ingen misstänkt.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.