Uppdaterad 14 september 08:21

14 september 05:43, Skottlossning, Uppsala

Skottlossning i centrala Uppsala.

Polis beordras till en adress på Kungsgatan med anledning av en misstänkt skottlossning. När patruller anländer framkommer det uppgifter som gör att polisen kan bekräfta att det skett en skottlossning på platsen. 

Polisen har i nuläget inte hittat någon skadad person som kan kopplas till skottlossning. 

En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Ingen person är frihetsberövad.

Polisen arbetar med flera utredningsåtgärder, bland annat har platsen spärrats av för teknisk undersökning och flera förhör kommer att hållas. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Uppdatering kl 08:21

Polisen misstänker att skottlossningen skett i ett trapphus och att skott avlossats mot en lägenhet. I lägenheten har det funnits flera personer. Ingen av dem har skadats. 

Polisen arbetar intensivt i förundersökningen och försöker att lokalisera gärningsperson/gärningspersoner. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.