14 september 07:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:56 Polisen larmades till en adress i Enebymo, Norrköping, med anledning av ett inbrott i en parkerad bil. Personen som larmade polis hade sett två personer som sprang från en bil vars larm hade aktiverats. Polis åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson påträffades. Minst en bilruta var krossad. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det är oklart vad som har stulits.

01:54 Polis larmades till en företagslokal på Tenngatan i Norrköping med anledning av ett misstänkt inbrott. Väktare hade noterat minst en krossad ruta och larmade polis. Ingen misstänkt har påträffats av polis. I nuläget finns det inga uppgifter om att något ska ha stulits, händelsen rubriceras som försök till stöld genom inbrott alternativt stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning genomfördes.

02:48 Polisen larmades till Duvedal i Motala med anledning av en pågående bilstöld. När polis kom fram till platsen var den misstänkte gärningsmannen infångad av en privatperson. Polis tog över gripandet. Det är en kille i 15-årsåldern som greps. Han misstänks för att ha tagit sig in i en källare i närområdet och därifrån ha stulit en brandsläckare. Han misstänks också för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Killen ska ha tagit sig in i en bil när privatpersonen ingrep. Gripandet hävdes och killen lämnades över till vårdnadshavare, utredningen pågår.

05:20 Polisen larmades till E4 Ödeshög med anledning av en trafikolycka. Det var en bil som var inblandad. Föraren, en man i 30-årsåldern, var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Föraren har inte hörts av polis ännu. Polis ska till sjukhuset för att kontrollera föraren. När detta skrivs är ingen förundersökning aktiverad.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.