14 september 07:41, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

03:04 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Bergshammarsvägen i Nyköping. Föraren, en man i 55-årsåldern, har återkallat körkort. Bilen han körde var inte hans egen. Mannen misstänks för grov olovlig körning samt olovligt brukande.

Förklaring: Olovligt brukande

Ett brott som innebär att någon utan lov använder någon annans egendom vilket medför skada eller olägenhet för den personen, t.ex. att låna någon annans bil och istället för att lämna tillbaks den på utlovad tid använder den ytterligare en vecka.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.