15 september 07:33, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har rapportertats till polisen under natten.

Containerbrand var misstänkt skadegörelse

00:02 Polis och räddningstjänst larmades till Edvardslundsskolan med anledning av en brand i en container. En inringare hade sett rök och eld men ingen person.

Det gjorde inte heller polisen som inte kunde se någon naturlig förklaring till branden. Därför upprättades en anmälan om skadegörelse genom brand utan någon misstänkt person.

 Vakna ögon störde tjuvar

06:10 Polisen kallades till Runebergsgatan i Nyköping. Allmänhetens vakna ögon hade upptäckt en pågående moped och cykelstöld. Två personer, en kvinna och en man, hade med hjälp av något verktyg lyckats kapa av ett lås som låg slängt på marken. Patrullen som kom till brottsplatsen kunde konstatera att mopeden fanns kvar men att cykeln var borta och det var tjuvarna också.

En anmälan om stöld upprättades

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.