15 september 14:41, Trafikkontroll, Jämtlands län

Jämtland, resultat från trafikkontroller i dag.

På Hagvägen i Östersund utfördes 165 nykterhetsprov på morgonen. Inga anmärkningar noterades gällande dem. Däremot utfärdades fyra ordningsböter gällande belysning, en gällande däck, en gällande varningstriangel samt en gällande obetald skatt. Dessutom utfördes två flygande inspektioner.

I Furuparken, Östersund, i morse var alla som kontrollerades nyktra. Två böter utfärdades: En gällande slitna däck och en på grund av att en förare körde och pratade i handhållen telefon. Dessutom utfördes fem flygande besiktningar.

I Odenskogs industriområde uppstod misstanke om rattfylleri och provtagning utfördes. Föraren misstänks för grovt rattfylleri. Körkortet och bilnyckeln omhändertogs och anmälan ska upprättas.
En annan förare som stoppades och kontrollerades i Odenskogs industriområde saknade körkort och misstänks för olovlig körning. Anmälan ska upprättas.

I centrala Krokom var alla som blåste i nykterhetskontrollen utan anmärkningar.

På E45 vid Majorsbodarna var alla kontrollerade utan anmärkningar.

På länsväg 533 Bruksvallarna-Funäsdalen kontrollerades nykterheten bland 23 förare och samtliga var utan anmärkningar.

I Hede blåste 31 förare i polisens sållningsinstrument, alla var utan anmärkningar.

I Långå passerade 14 förare nykterhetskontrollen utan anmärkningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.