15 september 20:29, Åldringsbrott, Karlstad

Ett äldre par i östra delarna av Karlstad utsattes under kvällen för bedrägeri.

Paret blev uppringda av någon som uppgav att det pågick ett bedrägeriförsök mot parets bankkonton men att uppringaren skulle hjälpa dem att förhindra detta. Uppringaren meddelade också att denne skulle skicka medhjälpare till parets adress för att på plats hjälpa dem. Paret fick senare besök av två män i en liten vit bil varav den ena kom in i bostaden. När mannen lämnade hade han fått med sig bankuppgifter, värdesaker och i övrigt värdefull information. Det är i nuläget oklart hur mycket pengar det äldre paret förlorat.

Polisen vill med kraft varna för bedrägerier av denna typ där personer ringer upp för att "hjälpa" äldre människor att "förhindra bedrägerier". Banker, myndigheter eller andra aktörer ringer ALDRIG upp och begär tillgång till personlig information eller ber någon logga in med bank-id. Alla sådana samtal är bedrägeriförsök. Ring polis omedelbart på 114 14 eller 112 om gärningsmännen är i din bostad eller i omedelbar närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.