16 september 07:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:43 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Brogatan i Nässjö med anledning av ett SOS-larm om brand. Enligt larmet ska det brinna i en mindre kupé på ett tåg vid Järnvägsmuseet. Polis har varit på plats och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. 

06:30 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Jönköpingsvägen i Värnamo uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.