16 september 07:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. 

03:49 Polis och väktare larmades till Skolgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm i en butik. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Polis och hundpatrull sökte av närliggande områden och gator men ingen misstänkt har anträffats. Vid en kontroll visade det sig att även en närliggande restaurang blivit utsatt för ett inbrott. Tjuven ska vid båda lokalerna ha tagit sig in genom att krossa en ruta. Två anmälningar om stöld genom inbrott kommer skrivas. Stöldgodset är okänt för polisens presstjänst. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.