Uppdaterad 17 september 05:00

17 september 05:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

00:02 Knivlagen - Luleå
En polispatrull beordrades till en butik i Luleå med anledning av att en man hade viftat med en kniv för personalen. Flera personer var på plats när patrullen anlände och en man i 30-årsåldern fick följa med polisen för tillnyktring. En annan man, även han i 30-årsåldern, misstänktes för grovt brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott innehav. Mannen fick följa med till polisstationen för provtagning. På platsen togs även diverse klotterverktyg och pennor i beslag. 

01:52 Misshandel - Luleå
En polispatrull beordrades till en restaurang med anledning av ett bråk mellan två personer. Innan patrull kommit till platsen hade mannen lämnat men hittades i närheten. En man i 30-årsåldern greps av polisen misstänkt för misshandel och fick följa med till polisstationen för tillnyktring. 

02:23 Ofredande - Luleå
En polispatrull beordrades till en restaurang i Luleå. Två kvinnor i 20-årsåldern hade blivit sexuellt ofredade av en man i 40-årsåldern. Två polisanmälningar upprättades och mannen blev avvisad från platsen.

02:31 Rattfylleri - Kiruna
En polispatrull stoppade en personbil och föraren, en man i 25-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri och olovlig körning. Mannen fick följa med patrullen för provtagning och polisanmälan upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.