Uppdaterad 17 september 09:30

17 september 07:39, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:16 Skadegörelse, Örnsköldsvik:
Polispatruller beordras till Svartby med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i en lastbil. Åverkan har gjorts på en ruta på en lastbil. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas i området. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

00:24 Viltolycka, Sundsvall:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på Västra Vägen, Granlo. Inga personskador rapporteras.

01:02 Trafikbrott, Sollefteå:
Bilförare i Ramsele får ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikt.

02:03 Rattfylleri, Härnösand:
Vid stopp och kontroll av en mindre lastbil i Härnösand blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

05:48 Skadegörelse, Härnösand:
Polispatrull beordras till centralstationen med anledning av en misstänkt skadegörelse där en man uppges göra åverkan på föremål. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Övrigt:
Fyra personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 09:29:

00:38 Försök till olaga frihetsberövande, Sundsvall:
Polisen kontaktas angående att en okänd man i en mörk bil i Liden erbjudit en tonårig flicka skjuts. När tonåringen sagt nej uppges mannen ha klivit ur bilen och försökt ta tag i hennes arm.

Tonåringen springer från platsen. Mannen kör då därifrån.

Polispatrull har hållit förhör i ärendet och har upprättat en anmälan. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.