Uppdaterad 18 september 19:13

18 september 11:06, Polisinsats/kommendering, Helsingborg

HELSINGBORG: KAMERABEVAKNING MED UAS

HIF-MFF 2022 till facebook.jpg

Polisen kommer att kamerabevaka delar av Helsingborg med UAS (drönare) i samband med fotbollsmatchen mellan HIF och MFF söndagen den 18 september. Bevakningen kommer att pågå mellan klockan 12.00 och 20.00 och området för kamerabevakningen framgår av bilden. Kamerabevakningen bedrivs i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte som ett komplement till övrigt polisiärt arbetet som sker i samband med tillställningens genomförande.

Frågor från media om polisens arbete vid matchen hänvisas till presstalesperson Patric Fors som nås på 0722-183478.

Notisen kommer att uppdateras löpande under kvällen.

Uppdatering: Under de båda lagens supportermarsch upp mot Olympia springer delar av grupperna mot varandra på Drottning Margaretas gata. Ett större bråk uppstår innan polispatruller kommer till platsen och kan sära på supportrarna. Oklart om någon blev skadad i samband med bråket. En anmälan om misshandel är upprättad av polismyndigheten.


I närområdet anträffas en man i 30-års åldern skadad. Det är i nuläget oklart om han blivit utsatt för våld eller om skadorna orsakats av ett olycksfall. Mannen har förts till sjukhus.


Under matchen tändes det en hel del bengaler inne på Olympia och andra halvlek fördröjdes några minuter.


Efter matchen grips en man i Kärnanparken, misstänkt för våld mot tjänsteman.


Det förekom även en del rusningar mellan supportrarna i city men polis var med hela tiden och kunde avstyra innan bråk uppstod.


Övrigt:
En kvinna i 20-års åldern uppger att hon blivit knuffad av supportrar på tåget från Malmö till Helsingborg. En anmälan om misshandel upprättas.
Två anmälningar om brott mot ordningslagen (pyroteknik och maskering).
Fyra personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.