Uppdaterad 19 september 19:31

19 september 09:13, Rån väpnat, Uddevalla

Rån i ICA butik i Grundsund.

Polisen får via SOS in uppgifter om att det ska pågå ett rån mot en ICA-butik i Grundsund, Lönndalsvägen. En yngre man, maskerad med ett ansiktsskydd och kniv uppges ha hotat någon i butiken. Möjligen har han även burit en kofot. Han sedan ha lämnat till fots. Ingen person ska var fysiskt skadad. Möjligen ska en bilnyckel vara tillgripen, väldigt oklara omständigheter. Polis åker mot brottsplatsen. 

Det är oklart om rånet var riktat mot butiken eller mot någon person som befann sig i butiken. 

Kl 09.31: Polis på plats vid butiken. Polisen söker även efter gärningsmannen i närområdet. Ännu ingen gripen. 

Uppdatering:
Gärningsmannen som varit maskerad ska ha hotat flera personer inne i butiken med kniv. Han inriktar sig sedan på en eller två personer som blir särskilt utsatta för knivhot. Ingen person blir dock fysiskt skadad. Gärningmannen lyckas dock inte få med sig några pengar från butiken utan bara bilnycklar till en bil som tillhör hemtjänsten. Flera personer i butiken tror sig känna igen gärningsmannen. Uppgifter lämnas till polisen. Polisen söker nu en gärningsman som troligen är känd. Ingen gripen i nuläget. 

Brottsrubricering: Rån

Kl 11.40: Ingen gripen. Insatsen på plats avslutad. Övergår till utredning/spaning.

Uppdatering kl. 14:33 Efter tips från allmänheten kan en man i 20-årsåldern gripas utomhus.

Uppdatering kl. 19:30 Den gripne är nu anhållen av åklagare misstänkt för försök till rån, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olaga hot. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.