02 september 07:33, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Två personerhar gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen har inte nåtts av några större händelser eller våldsbrott under natten.

Otrevlig hemkomst

23:14 Polisen kallades till Nybrogatan i Eksjö.  En lägenhetsinnehavare hade varit borta några dagar  kom hem  för att upptäcka att det varit inbrott.  Flera fönster var öppna och det var rörigt inne.  Lägenhetsinnehavaren ombads att backa ut ur lägenheten för att lämna brottsplatsen orörd inför en brottsplatsundersökning.  Därav är det oklart vad som tillgripits.

 

Inbrott på byggarbetsplats

00:52 en ledig polisanställd uppmärksammade ett pågående inbrott  på Wilhelmsrogatan i Jönköping. Det visade sig vara en byggarbetsplats som fått oönskat besök. Med hjälp av inringarens iakttagelser kunde till slut två personer gripas inne på området, en på marknivå och den andra låg och tryckte på våning två.

Beslut togs om kroppbesiktning då misstanke om att männen hade brukat narkotika uppstod.

Bägge männen är misstänkta för försök till stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.