02 september 17:57, Bedrägeri, Eskilstuna

Äldre dam utsatt för bedragare.

15:25 En äldre dam i 100-årsåldern har blivit utsatt för ett bedrägeri. Vid 14:30-tiden i dag blev kvinnan uppringd av en bedragare. Bedragaren påstod sig jobba på en bank och berättade att på grund av att det förekommit många bedrägeriförsök så ville banken nu komma hem till den äldre damen och byta ut hennes bankkort.

En manlig kollega skulle komma hem till damen och för att hon skulle känna sig tryggare skulle den manliga kollegan uppge en specifik kod så att damen visste att han var rätt person. Kort efter samtalet kom också en "kollega" till damens bostad, uppgav rätt kod och fick kortet. En anhörig till den äldre damen har därefter spärrat kortet och inga pengar verkar ha hunnit försvinna från kontot. 

Polisen har varit hos den äldre damen och kommer skriva en anmälan om bedrägeri/åldringsbrott. Polisen vill också vara tydlig med att banker och andra myndigheter inte arbetar på detta sätt. Det är därför viktigt att man som anhörig pratar med sina äldre. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.