02 september 19:31, Mord/dråp, försök, Jönköping

Mordförsök och grov misshandel i Jönköping - tre gripna.

15:25 Polis och ambulans beordrades till en bostad i Norrahammar, Jönköping, med anledning av en misshandel inomhus. När polis anlänt till platsen anträffades en man i 40-årsåldern skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Vid 16:05 inledde polisen en förundersökning gällande grov misshandel och aktuell brottsplats spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Det fanns då ingen misstänkt gärningsperson. 

Klockan 16:21 larmades polis och ambulans till en adress i Råslätt, Jönköping, med anledning av en skadad man. När polis anlänt till platsen visade det sig att en man, i 35-årsåldern, skadats med ett vasst tillhygge. På samma plats befann sig också en kvinna i 20-årsåldern. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Frågor om skadeläget hänvisas också här till sjukvården. 

Polisen har genomfört vissa utredningsåtgärder och kommit fram till att dessa ärenden förmodligen hör ihop. På grund av detta har mannen i 35-årsåldern och kvinnan i 20-årsåldern gripits misstänkta för grov misshandel. Mannen i 40-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord. Det återstår fortsatt mycket arbete för polisen samt en del förhör. Brottsrubriceringarna är alltid initiala och kan komma att ändras. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.