21 september 19:00, Trafikkontroll, Östersund

Östersund, ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

I samband med en trafikkontroll på Söder stoppades en bilist. Misstanke uppstod om att föraren var påverkad av narkotika. Han fick medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättades.

Under dagen kontrollerades också trafiken vid Odenskogs industriområde. Sju förare fick böter på grund av att de använt mobiltelefon i samband med körning och tre på grund av att de inte använt bilbälte under färd.

Ytterligare två förare fick böter på grund av mobiltelefonanvändning under färd, på olika platser.

Vid 16-tiden hölls en nykterhetskontroll vid E14. I samband med detta kontrollerades en bilist där misstanke om narkotikabrott och grovt brott mot knivlagen uppstod. En husrannsakan genomfördes och misstänkt narkotika anträffades. Två personer, förare och passagerare, greps och förhör hölls under eftermiddagen. Åklagare ska fatta beslut om personerna ska anhållas eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.