22 september 01:31, Trafikolycka, Södertälje

På E20 körde en förare in i ett stillastående fordon som varnade för ett vägarbete.

Olyckan skedde på E20 norrgående mellan trafikplatserna Vasa och Saltskog. En kvinna i 20 års åldern fördes till sjukhus för kontroll med ambulans. 

Det fordon som stod still och varnade för ett kommande vägarbete var ett så kallade TMA-fordon, vilket är dett fordon som har ett energiabsorberande skydd monterat baktill som ett skydd mot påkörningar bakifrån. TMA är en förkortning för Truck Mounted Attenuator.  

På olycksplatsen gick det inte att utreda vem som körde fordonet som körde in i det stilla stående fordonet. Utredningen kommer få visa om det var mannen eller kvinnan som körde bilen. Mannen i 20 års åldern är misstänkt för att ha kört bilen under påverkan av droger och/eller alkohol samt utan giltig behörighet. Kvinnan är misstänkt för att ha kört bilen under påverkan av droger och/eller alkohol.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.