Uppdaterad 22 september 09:43

22 september 08:12, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga allvarliga våldsdåd har kommit till polisens kännedom under natten.

Allvarlig olycka på riksväg 26

21:34 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 26 söder om Gislaved med anledning av en allvarlig trafikolycka. En personbil hade av okänd anledning frontalkolliderat med en lastbil. Det blev totalstopp i trafiken.

I personbilen fanns två personer, en man och en kvinna, de var allvarligt skadade. 

I lastbilen var föraren ensam, han behövde inte ambulanssjukvård. Kollegor till föraren kom till platsen och tog hand om honom.

Fordonen bärgades från platsen och kommer att undersökas av polis.

Olycksplatsen dokumenterades under natten men det arbetet kommer att fortsätta under morgonen i dagsljus. Detta främst med tanke på att söka bland annat bromsspår som kan ge en förklaring till olycksförloppet.

Lastbilsföraren är i nuläget inte misstänkt för brott.

uppdatering 09:40

De två skadade personerna är avlidna och anhöriga är underättade.

Konfronterade misstänkt tjuv

00:40 Polisen kallades till Svavelsticksgränd i Jönköping. En person hade blivit bestulen på sin ryggsäck.

Det fanns en misstänkt person kvar på platsen som brottsoffret och en bekant till denna konfronterade. Då kunde de lokalisera den stulna ryggsäcken och en del annat misstänkt stöldgods.

Polisen grep mannen som misstänkt för stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.