Uppdaterad 23 september 11:43

23 september 09:12, Vapenlagen, Haninge

Samtal om hylsor i Jordbro.

Polisen fick in samtal om att man hade sett hylsor när man gick förbi Hurtigs torg. Polisen som är på plats har hittat ett tio-tal hylsor. Det har inte hittats någon skadad person eller skador på närbelägna fastigheter. För att höra om några boende har sett eller hört något kommer polisen genomföra  dörrknackning. Polisen har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott.

Tidigare under morgonen, vid 06:30-tiden, har polisen varit på Moränvägen efter att en person hört ljud som beskrevs som skott. I utredningen angående grovt vapenbrott kommer polisen utreda om det ljud som hördes har med de hittade hylsorna att göra.

Uppdatering klockan 11:40

I det arbete som pågår på plats har man troligen hittat skotthål i en gångtunnel. Polisens tekniker kommer genomföra undersökningar där hylsorna är hittade samt i gångtunneln. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.