Uppdaterad 23 september 12:39

23 september 10:31, Rån, Surahammar

Rån mot ett apotek.

Ett flertal polispatruller beordras till ett apotek på Köpmangatan i Surahammar där en maskerad man ska ha kommit in i butiken beväpnad med bland annat en yxa och tvingat till sig diverse läkemedel av personalen.

Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen. Efter rånet har mannen gett sig av till fots. Polisen söker just nu efter den misstänkta gärningspersonen med bland annat flera polispatruller och helikopter.

Polisen är angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Mannen ska ha varit mörkt klädd, mellan 160 och 170 centimeter lång. Han ska ha haft solglasögon och en sportväska. Tips lämnas till 114 14 eller 112.

Uppdatering, kl 12:39

Polisen har genomfört ett flertal förhör med vittnen och personal. Strax efter händelsen spärrade polisen av platsen, dessa avspärrningar är numera hävda.

Ingen person har ännu frihetsberövats.

Polisen är fortfarande angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Tips lämnas till 114 14 eller 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.