Uppdaterad 25 september 11:09

25 september 08:32, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt sex personer i länet omhändertagits för fylleri. Polisen har under natten tagit upp en anmälan gällande förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd efter bråk på en krog i Örnsköldsvik.

Nedan följer ett urval av ärendena från midnatt och framåt:

00:42 Skadegörelse, Örnsköldsvik
Polisen beordras till Domsjö med anledning av en brand. Det ska brinna i och omkring en eldstad. Räddningstjänsten släcker branden. Polisen upprättar en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

00:46 Skadegörelse, Sundsvall
Polisen beordras till Hagaskolan i Sundsvall med anledning av att ljudet av glaskross hörts från platsen. Polispatrull hittar flera rutor som har tagits sönder. Skadegörelsen dokumenteras och anmälan upprättas. 

01:06 Trafikbrott, Sundsvall
Polsien beordras till Inre hamnen i Sundsvall efter att uppgifter om en olycka med en elsparkcykel inkommer. Det ska inte ha funnits något sjukvårdsbehov. Polisen pratar med personer på platsen och utfärdar ordningsbot till två personer har färdats två på elsparkcykeln, vilket är otillåtet. 

01:59 Misshandel, Härnösand
Polisen beordras till en plats i centrum med anledning av ett bråk. Flera personer ska ha varit inblandade. När polisen kommer dit är det lugnt på platsen. Det finns ingen information gällande personskador. Polisen tar upp en anmälan om misshandel med flera målsägande.

02:04 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Inre hamnen med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit misshandlad av en annan man, enligt tillgängliga uppgifter. Målsäganden förs till sjukvård.

Den misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan gällande misshandel upprättas.

 

Uppdatering klockan 11:10:

Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Kramfors
Under tidig söndagsmorgon har polisen kontaktats gällande två bilstölder i Kramfors. Två bilar har stulits och därefter övergivits.

Polisen har varit på plats för brottsplatsundersökning och anmälningsupptagning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel. Ett samband kan inte uteslutas. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.