27 september 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. En personhar gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Allmänheten kallade på polis i Linköping

23:20 Polisen kallades till Lambohov där det var gap och skrik enligt inringare från allmänheten. En man på platsen uppgav att han hotats  av en annan man med ett vasst föremål. Dock utan att målsäganden hade drabbats av uppenbara skador.

Polisen letade efter föremål i närheten av brottsplatsen med hund efter tillhyggen. Det gick inte bra men en misstänkt person hittades och i samband med detta beslagtogs vassa föremål. Mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för grovt olaga hot.

Polisen påminner också om den pågående nationella viltveckan. Det är en tid nu när djurens tider och våra går ihop. Se upp därute i trafiken och tänk på avståndet till framförvarande bil.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.