28 september 06:05, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

En sammanfattning av nattens händelser.

23.22 Rattfylleri, Tureborg, Uddevalla. Polis stannar en personbil för kontroll där föraren, en kvinna, visar tecken på narkotikapåverkan. Hon tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk. I bilen finns en manlig passagerare, och då han innehar misstänkt narkotiskt preparat är han nu misstänkt för narkotikabrott genom innehav. 

00.19 Brand, Distansgatan, Flatås, Göteborg. Polis och räddningstjänst larmas till Distansgatan där en parkerad bil brinner med öppna lågor. En bil parkerad intill drabbas också av branden. Räddningstjänst släcker branden, och polis skriver en anmälan skadegörelse genom brand.

00.57 Brott mot knivlagen, Mösseberg, Falköping. Polisen kontrollerar en kvinna som har en fjäderbatong på sig. Hon har också en cykel som kontrolleras, och den misstänks vara stulen. Cykeln och fjäderbatongen tas i beslag, och kvinnan är nu misstänkt för häleri samt brott mot knivlagen. 

05.07 Rattfylleri, E20 Vårgårda. Polis ska stanna en personbil för kontroll, då föraren, en man, inte stannar på polisens stoppsignal och fortsätter att köra. Ett förföljande inleds, som avslutas då föraren stannar vid korsningen mot Nossebro. Föraren kan då kontrolleras av polis, och han visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och för att inte ha stannat på polisens stopptecken.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.