29 september 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

22:15, brand, Skara
Vi larm om en brand i en fristående ladugård i Händene. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Det handlar om en fullt utvecklad brand. Ingen spridningsrisk till intilliggande byggnader. Räddningstjänsten släcker branden och patrull upprättar en anmälan om brand utan misstanke om brott.

23:29, försök till stöld, Borås
Vi får in ett larm om ett inbrott i en verkstadsfastighet i Sandhult, där någon har lämnat i en bil. Anmälaren kör efter. Färden går mot Borås och via Ekås. Polis stoppar bilen vid Hestra. En person befinner sig i den stoppade bilen. Han grips misstänkt för försök till stöld genom inbrott.  

00:12, rån, Göteborg
En man vinkar in en patrull i Brunnsparken. Han uppger för patrullen att han har blivit rånad på en väska och eventuellt andra tillhörigheter. Rånet ska ha skett vid Redbergsplatsen vid 23:00-tiden. Inga uppgifter om fysiska skador. Patrullen kör hem mannen och upprättar en anmälan om rån.

01:28, misshandel, Göteborg
En patrull upptäcker ett pågående bråk mellan två personer på Järntorget. De ingriper. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. En anmälan om misshandel är upprättad.

01:51, trafikolycka, Grästorp
En lastbil och en a-traktor är involverade i en olycka på riksväg 44 vid Ås. I a-traktorn färdas tre personer.  En person avlider till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade. Två personer förs till sjukhus i ambulans respektive ambulanshelikopter. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik är inledd. Båda fordonen är tagna i beslag.

02:13, rattfylleri, Uddevalla
En patrull stoppar en bil på Sunnanvindsvägen. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri. Han är samtidigt misstänkt för olovlig körning. En passagerare i bilen omhändertas för berusning.

03:15, brand, Göteborg
Vi får in ett larm om att en bil brinner på Fjällveronikan i Rannebergen. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden sprider sig till ytterligare två bilar. Räddningstjänsten släcker bränderna och patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. Inga uppgifter om personskador.  

Polisområde Storgöteborg, misshandel i relation.
En man vrider om armen på en kvinna och hotar att döda henne. Han ska enligt uppgift även tagit strypgrepp på kvinnan. Polis larmas till den aktuella adressen. Mannen grips på plats. Inga uppgifter om ambulansbehov.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.