Uppdaterad 04 september 12:36

04 september 01:02, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i länet

20:15 - Narkotikabrott. Norrmalm, Lycksele

Polis kontrollerar en person som bedöms vara påverkad av narkotika. Personen medtas till provtagning och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

21:07 - Drunkningstillbud. Ånäset, Robertsfors

Polis kallas till ett drunkningstillbud där en man hamnat i vattnet. Räddningstjänst och ambulans kallas också till platsen. Mannen påträffas och livräddande åtgärder påbörjas. Mannen förs med ambulanshelikopter till sjukhus.
Uppdaterad, söndag kl 12:36 (av Elisabeth Glaas, presstalesperson) Mannen är avliden och anhöriga är underrättade. Enligt rutin ska polis utreda dödsfallet. Det finns ingen misstanke om brott i nuläget.

22:56 - Trafikbrott. Umeå

Polis har hittills rapporterat tre förare som fört oljud genom att spela hög musik.

01:02 - Lugnt i länet

01:15 - Arbetsplatsolycka. Lycksele

Polis kallas till sjukhuset dit två män förts efter att ha blivit skadade i ett mindre ras i en gruva. Förhör hålls och anmälan gällande arbetsplatsolycka upprättas.

05:19 - Lugnt i länet

Ytterligare tre förare har rapporterats för att ha fört oljud genom att spela hög musik.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.