Uppdaterad 04 september 09:58

04 september 03:53, Mord/dråp, försök, Göteborg

Skottlossning i Majorna i Göteborg

En man i 30 årsåldern är skjuten med flera skott i anslutning till Karl Johansgatan.

Mannen är avförd med ambulans till sjukhus. 

Insats och utredningsåtgärder pågår i området, ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

Förundersökning på försök till mord är inledd.

07.39 Arbetet pågår fortsatt på brottsplatsen. Karl Johansgatan kommer att vara avspärrad under tiden arbetet pågår, vilket påverkar trafiken. All trafik leds om via Stigbergstorget. Även från Betzensgatan mot Lotsgatan finns en avspärrning. 

Förundersökningen gällande försök till mord pågår. Det finns ingen gripen eller misstänkt.

08.33 Avspärrningen vid Karls Johansgatan är nu hävd, och trafiken släpps på. 

09.51 Den skottskadade mannen vårdas fortsatt på sjukhus. Hans skadeläge uppges vara allvarligt men stabilt. Mannen är känd av polis sedan tidigare. Det finns ingen gripen eller misstänkt för händelsen.

Skottlossningen har skett utomhus på Karl Johansgatan. Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från platsen i samband med skjutningen. Dessa tas tacksamt emot via polisens växel eller via tipslänk på polisen.se.

Det pågår nu en kriminalteknisk undersökning på brottsplatsen för att säkra eventuella spår. Polisen ser inga kopplingar mellan denna skottlossning och den som inträffade under gårdagen vid Backavallen.  

Det finns i nuläget ingen ytterligare information att lämna om händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.