04 september 06:54, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av händelser i länet.

22.07 Brand, Fritidsgatan, Vilan, Skara. Det brinner i sopkärl och i gräs runt om, och polis samt räddningstjänst larmas till platsen. Räddningstjänst släcker branden. Någon spridningsrisk har inte funnits. Polis skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

22.59 Rattfylleri, Lerum. Polis stannar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. 

23.14 Skadegörelse, förgripelse mot tjänsteman, Tanum. Väktare som kör in på en parkering där det är bilar som sladdar får krossade lyktor på sin bil. Många personer befinner sig på platsen, och det kastas även smällare mot väktarbilen. Polis skickas till platsen, men då har bilar börjat att lämna. Polis möter upp väktaren och tar uppgifter till en anmälan gällande skadegörelse samt förgripelse mot tjänsteman.

 

02.01 Brand, Rydal, Mark. Polis och räddningstjänst larmas till Boråsvägen efter larm om brand i en villa. Ingen person befinner sig i villan, men en anmälan om mordbrand skrivs. 

04.10 Rattfylleri med mera, Esplanaden, Lidköping. Polis ska stanna en personbil för kontroll, där föraren, en man väljer att inte stanna på polisens stoppsignal. Ett förföljande inleds, som slutar Sveagatan / Vallagatan, efter att personbilen fått punktering på ett däck. Mannen som körde bilen är nu misstänkt för dograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen, hot mot tjänsteman och att inte ha stannat på polismans tecken. 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där man hör en man och en kvinna bråka. På plats i bostaden griper polis mannen som misstänkt för misshandel av kvinnan. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen.

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en man  och en kvinna hörs bråka. På plats i bostaden anträffar polis mannen och kvinnan, som båda har skador av misshandel. Polis tar uppgifter till en anmälan samt motanmälan om misshandel. Ingen av dem har behövt vård i anslutning till händelsen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.