Uppdaterad 04 september 11:40

04 september 09:06, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, två personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:23 Trafikbrott, Arvidsjaur
Samtal inkommer om att hög musik spelas från bilar i centrala Arvidsjaur. Polis beordras ut och en ordningsbot (böter) utfärdas till en förare på grund av förargelseväckande beteende. Ytterligare en ordningsbot utfärdas till en passagerare som inte använder bilbälte.

03:33 Stöld/inbrott, Boden
Samtal inkommer om misstänkt pågående inbrott i en bostad i Trångfors. Polis beordras dit och två män i 35-40-årsåldern anträffas och grips, misstänkta för inbrottsstöld. Åklagare beslutar därefter om att anhålla männen. Ytterligare en bostad misstänks varit utsatt för inbrott. Den adressen spärras av för senare teknisk undersökning.

03:56 Brand, Gällivare
Polis beordras till en camping i Gällivare med anledning av brand i en servicebyggnad. Det är oklart hur branden uppstått och det ska utredas. I nuläget misstänks skadegörelse genom brand. Platsen har spärrats av för en senare teknisk undersökning. 

Uppdatering kl 10:28

01:09 Trafikbrott, Arvidsjaur
Polis stoppar och kontrollerar en a-traktor i centrala Arvidsjaur. A-traktorn misstänks gå fortare än tillåten hastighet för fordonstypen samt ha ett åtkomligt baksäte i vilket passagerare färdades i. Föraren, som är under 18 år, misstänks för olovlig körning och vårdnadshavare kontaktas. A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning.

Uppdatering kl 11:40

Strax före midnatt, natten till söndag, inkom samtal gällande en misshandel i Luleå. En person förs till sjukvård. Ingen misstänkt anträffas på platsen. 
Polis arbetar för att utreda ärendet. I nuläget finns inte mer information att lämna. Polisen är återhållsam med detaljer för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.