05 september 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:40 Polisen larmades till Nydalavägen i Vetlanda med anledning av en misshandel utomhus. En man, som är i 20-årsåldern, ska ha blivit misshandlad av flera personer (oklart för polisens presstjänst hur många som var delaktiga i misshandeln). Mannen ska ha tagit skydd inne på en restaurang. Polis åkte till platsen. Den drabbade mannen fördes till sjukhus för kontroll. Mannen var vaken och talbar. Händelsen rubriceras som misshandel, ingen är frihetsberövad i ärendet.

01:15 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bil på Östra torget i Jönköping. Bilen var anmäld stulen. Mannen som körde bilen greps misstänkt för häleri, senare anhölls mannen. Han är också misstänkt för grov olovlig körning. Mannen är i 30-årsåldern. Bilen togs i beslag.

01:49 Polis larmades till en fastighet i Skillingaryd, Vaggeryd. Väktare tog kontakt med polisen angående ett misstänkt inbrott. Polis åkte till platsen. Minst ett fönster till fastigheten var sönder. Vad som eventuellt stulits är inte klarlagt i nuläget. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.