05 september 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:51 Polisen larmades till ett företag på Florettgatan i Mjölby med anledning av en stöld. Väktare tog kontakt med polisen med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. I samband med detta försökte två misstänkta gärningsmän att fly från närområdet på cykel. En av dessa fångades in av polis, det är en man som är i 40-årsåldern. Han greps misstänkt för stöld genom inbrott, senare anhölls mannen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.