06 september 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser.

00.29 Lidköping, häleri
På länsväg 187 i Järpås kontrolleras en bil av polisen. Bilen är belagd med körförbud och bak i bilen anträffas fem däck. Däcken tas i beslag och de tre män som färdades i bilen misstänks för häleri.

00.50 Göteborg, förföljande
När en polispatrull försöker stoppa en bilist i centrala Göteborg för kontroll väljer föraren att inte stanna. Ett kortare förföljande inleds men efter en stund tappar man visuell kontakt med bilen. Strax därefter hittas bilen tom i ett skogsområde vid Chalmers och efter sök med bland annat helikopter samt hundpatrull hittas två personer av hunden. Det är en man och en kvinna i 30-årsåldern, men det går inte att styrka vem som kört bilen. Båda misstänks för narkotikabrott.

01.18 Vårgårda, drograttfylleri
På Wallentinsvägen stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknar körkort och misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

02.37 Mellerud, rattfylleri m.m.
Polisen stoppar en bilist på länsväg 2221 i Bränna. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning samt rattfylleri. När han ska tas med för provtagning gör han våldsamt motstånd och misstänks även för det. Efter provtagningen omhändertas han för fylleri.

03.29 Vara, vårdslöshet i trafik
På länsväg 2521 i Emtunga försöker polisen stoppa en bil som är belagd med körförbud. Föraren försöker dock att köra ifrån patrullen och ett förföljande inleds som pågår i drygt fem minuter. Till slut stannar föraren som är en man i 30-årsåldern. Han rapporteras för vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt att inte ha stannat vid stopplikt. Körkortet omhändertaget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.