06 september 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:37 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Guldringen i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri och grov olovlig körning mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polispatrull för ytterligare provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.