Uppdaterad 06 september 19:53

06 september 12:56, Mord/dråp, försök, Göteborg

I en lägenhet på Briljantgatan har en man blivit knivskuren.

Mannen ska enligt initiala uppgifter från platsen vara allvarligt skadad och kommer att föras till Sahlgrenska sjukhuset. Ytterligare en man befann sig i lägenheten och han är gripen av polisen.

Vittnen ringde polisen om en utåtagerande man med kniv i området. Innan polis kom fram hade mannen gått in i en fastighet och vidare till aktuell lägenhet. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Både den misstänkte samt offret har förts till sjukhus, oklart skadeläge i båda fallen. Oklart när polisen kan få möjlighet att höra de båda inblandade.  

Kl 17.45: Uppdatering
Den tekniska undersökning på brottsplatsen har avslutats då det gäller lägenheten. Polisen fortsätter dock på utsidan med anledning av att ingripande polis avlossade ett sk varningsskott i luften i samband med gripandet. Den misstänkte hörs just nu och är delgiven misstanke om försök till mord. 

Den andra personen som fördes till sjukhuset är allvarligt skadad men stabil, han har ännu inte hörts av polis.

Kl 19:52 Uppdatering
Den misstänkte är numera anhållen av åklagare misstänkt för försök till mord. En anmälan gällande våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd är också upprättad. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.