Uppdaterad 07 september 09:46

06 september 15:20, Mord/dråp, försök, Västerås

Man skjuten i Västerås.

Flera patruller beordras till Hässlö med anledning av uppgifter om ett misstänkt grovt våldsbrott. 

Polisen har fått in flera samtal om en misstänkt skottlossning i området och håller på att skapa sig en bild av vad som hänt. 

Polisen arbetar just nu med att förhöra vittnen och tekniker är på väg ut till platsen. 

Uppdatering kl 16:40

En skottskadad man har lokaliserats och vårdas på sjukhus. Hans skadeläge är oklart. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. 

Uppdatering kl 20:28

Polisen har genomfört en rad olika utredningsåtgärder. Flera vittnesförhör har hållits och en teknisk undersökning har genomförts där polisen har säkrat spår. Polisen kan i nuläget inte gå in på vilka spår som säkrats. Dörrknackning har genomförts i närliggande bostadsområden. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Uppdatering 7 september kl 09:30

Den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Brottsrubriceringen är som tidigare försök till mord. Under dagen följer polisen upp de spår som säkrades under gårdagen. 

Det finns i nuläget ingen klar motivbild till skjutningen men det är en av delarna som är i fokus under det inledande utredningsarbetet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.