06 september 21:53, Skadegörelse, Eskilstuna

Skadegörelse slutade i misshandel

19.50 Polisen larmades till ett större bråk i Torshälla. Vi åkte dit med en stor resurs för att bringa klarhet i vad som hänt.  När patrullerna kom till platsen var det inget direkt pågående bråk.

Vad som framkom var sedelärande och viktigt att minnas.  Ett barn i de lägre tonåren hade kastat ägg på bilar. En bilägare som drabbades av detta äggkastande sprang ifatt barnet och misstänks för att utsatt det för visst våld. Vidare frihetsberövade bilägaren barnet i sin bil en en tid innan barnet släpptes ur bilen. Detta saknar lagligt stöd.

Bilägaren som är i 30-årsåldern är nu därför gripen misstänkt för grovt olaga hot, misshandel samt olaga frihetsberövande.

För kännedom har man rätt att avbryta en pågående skadegörelse och fånga en flyende gärningsman med ett så kallat envarsingripande. Alltså att ta fast en person och därefter kalla polis till platsen som då tar över gripandet och gör sin egen bedömning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.