Uppdaterad 07 september 07:35

07 september 03:52, Detonation, Uppsala

Detonation i Gränby

Kl. 02:57 får polisen in flera samtal om höga smällar i Gränby. När polis anländer till platsen kan man konstatera att det skett någon form av detonation mot en fastighet vilket orsakat stora skador på fastigheten.

Inga personskador har kommit polisen till känna i nuläget.

Polisen jobbar på platsen med stor resurs för att utreda vad som hänt. Man försöker bland annat komma i kontakt med vittnen.

Uppdatering, kl 06:37

Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka platsen och utesluta eventuella flera sprängladdningar.

Platsen har spärrats av i väntan på tekniker.

I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Polisen arbetar med ett flertal olika utredningsåtgärder. Däribland dörrknackning.

Uppdatering, kl 07:35

Boende i den aktuella trappuppgången där explosionerna har inträffat är fortsatt evakuerade och med hjälp av Skolfastigheter har de evakuerats till en intilliggande skola.

Polisen valde samtidigt att inrymma boende i närliggande trappuppgångar. De personer som har intrymts får nu lämna sina bostäder, om de har behov av detta, och ska då följa polisens anvisningar på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.