Uppdaterad 08 september 09:28

08 september 07:03, Trafikolycka, Halmstad

Trafikolycka vid Nyhem, föraren av bilen uppges varit en pojke 5 år gammal.

Polisen får via SOS in uppgifter om att en personbil kolliderat vid Klackerupsgatan. Föraren av bilen, är troligen en flicka uppges varit en 4-5 år gammal. I bilen ska även ett syskon till föraren befunnit sig, en pojke ungefär i samma ålder. Färden uppges enligt vittnen gått långsamt och ingen person ska ha blivit skadad. 

Ett vittne ska ha följt efter bilen som kört sakta och vingligt fram till dessa att en man lyckats stoppa bilen och då ser vilka som befinner sig inne i bilen. Något senare ska en av föräldrarna till barnen kommit till platsen. 

Två personbilar uppges ha skadats i samband färden/olyckan. Polis finns på plats. 

Sammanfattning:
Det som troligen har inträffat är att barnen tagit bilnycklarna till bilen när föräldrarna sovit. De ska sedan gått ut i bilen startat och kört en sträcka på ca 150 meter, kört på två andra parkerade bilar innan en förbipasserande kan ingripa och stoppa bilen. När polisen anländer har pappan kommit till platsen, dottern är kvar men sonen har hunnit hem till bostaden. 

Kl 08.15, Rättelse: Föraren av bilen var en 5 år gammal pojke. Pojken har hittat bilnycklarna som föräldrarna gömt. Pojken tar sedan med sig sin syster ut i bilen lyckats stående starta bilen och börja köra bilen som stod parkerad på gatan. I samband med detta ser en granne hur barnen börjar köra bilen och han springer ikapp bilen och får stopp på bilen. Pojken uppges vara var "väldigt bilintresserad". För närvarande hanterar polisen händelsen som en trafikolycka utan misstanke om brott. Pojken är fem år, flickan fyra år. Samtliga uppges blivit chockade i samband med händelsen. 

Totalt har 6 bilar som fått plåtskador inklusive egen bil. Lack och plåtskador. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.