08 september 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Vittne hade koll i Norrköping

00:17 Ett vittne ser en man kasta sten på ett fönster till ett företag på Vattengränd i Norrköping.  Vittnet håller koll och noterar att den misstänkta gärningspersonen slänger något föremål i vattnet. När polisen kom till platsen kunde mannen gripas efter en kortare språngmarsch.

Den misstänkta gärningsmannen är i 35-årsåldern och misstänks för stöld genom inbrott.

Allmänhetens ögon och öron är, som i detta fall, helt avgörande för att polisen ska kunna lösa brott. Att observera och höra av sig skyndsamt till polisen är framgångsfaktorer. När konstaplarna får tips i närtid om brott lyckas sökandet efter görningspersoner ofta och samhället blir tryggare.

Bilbrand i Hageby, Norrköping

00:33 Polis och räddningstjänst kallades till Muraregatan i Norrköping.  En bil stod i brand av okänd anledning. Branden hade inte startat under färd. Inga personskador.

Patrullen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand utan misstänkt gärningsman.

Verktygsstöld i Linköping

02:35 Polisen larmades av uppmärksamma inringare som sett två gärningsmän bryta sig in i ett garage på Mosippevägen i Linköping. De var klädda i mörka kläder och flydde från platsen med stöldgods i form av verktyg.

Polisen sökte i området efter de misstänkta men fick ingen träff. Brottsplatsen dokumenterades och vittnen förhördes.

 En anmälan om stöld genom inbrott skrevs.

Pizzeria fick oönskat besök i Norrköping

05:00 Polisen larmades via väktare till en pizzeria på Ljuragatan i Norrköping. Någon hade krossat rutor. Ingen gärningsperson fanns kvar.

En anmälan om försök till stöld skrevs då det var oklart om en gärningsman hade haft möjlighet att ta sig in.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.